Hitta de bästa flygupplevelserna​

Från fallskärmshoppning till avkopplande luftballongfärder och helikopterturer, finns det många flygupplevelserjust för dig. Oavsett om du vill unna dig själv eller överraska någon, finns det något här för dig.

Helikoptertur

Ta en helikoptertur och upplev maxade vyer över Sveriges vackraste platser. Finns i Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingborg, Östersund, Arjeplog, Funäsdalen, Porjus, Kvikkjokk, Ritsem, Tjärnberg, Stora Sjöfallet

Mest populära flygupplevelserna i Sverige

Har du någonsin drömt om att känna dig fri som en fågel, utan begränsningar eller vägar att hålla dig till? Att vara i luften och betrakta världen nedanför är något alldeles särskilt. Det är en känsla som är svår att sätta ord på, den måste helt enkelt upplevas.

Det finns många olika valmöjligheter när det kommer till flygupplevelser. Välj mellan allt ifrån flyga lugnt och stilla i luftballong till att testa att ratta ett flygplan helt själv. Kolla igenom sortimentet här nedanför, där vi listar de absolut populäraste flygupplevelserna i Sverige!

Hoppa Fallskärm

Sundsvall, Kristianstad

Prova på-flygning

Göteborg, Malmö, Uppsala, Ronneby, Sjöbo

Skärmflygning

Göteborg, Malmö, Enköping, Ystad, Simrishamn, Åre, Österlen

Häftiga flygupplevelser

Häftiga flygupplevelser tar dig till nya höjder och ger dig adrenalinpumpande äventyr i luften. Oavsett om du är en äventyrsentusiast eller bara vill utmana dig själv, finns det spännande möjligheter att utforska. En sådan upplevelse kan vara att delta i akrobatiska flygningar, där du får uppleva adrenalinkickar genom loops, rollar och andra modiga manövrer. 

För den som gillar snabbhet och action kan en flygning i ett stridsflygplan eller ett stuntflygplan vara den perfekta upplevelsen. För de som vill ha en kombination av fart och natursköna vyer kan fallskärmshoppning från stora höjder ge en unik perspektivförändring. Oavsett vilken typ av häftig flygupplevelse du väljer, kan du vara säker på att det kommer att vara en minnesvärd och spännande upplevelse i luften.

Luftballong de luxe​

Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Västerås, Linköping, Helsingborg, Lund, Gävle, Halmstad mm. 

Provflyg en Helikopter

Västerås, Norrtälje

Hoppa Fallskärm

Sundsvall, Kristianstad

Spännande luft & flygupplevelser​

Har du någonsin drömt om att vara fri som en fågel, och uppleva känslan av att vara uppe i luften med hela världen under dig? Det är en magisk känsla som är svår att sätta ord på. Men nu ger vi dig chansen att förverkliga den drömmen genom att erbjuda flygupplevelser där du kan flyga ett flygplan, styra en helikopter eller sväva lugnt i en luftballong. Skyn är gränsen och du har möjligheten att utforska den.

Att flyga ett flygplan ger dig en helt ny nivå av frihet och äventyr. Du kommer att få känna hur det är att ta kontroll över ett kraftfullt flygfordon och navigera genom luften. Om du föredrar en mer intim och flexibel flygning, kan du välja att styra en helikopter och uppleva spänningen och manövreringsförmågan hos denna imponerande maskin. För de som vill ha en mer stillsam och avslappnad flygning kan en tur i en luftballong erbjuda en unik och surrealistisk upplevelse, där du kan njuta av den vidsträckta utsikten och känna lugnet i luften.

Oavsett vilket alternativ du väljer, är dessa flygupplevelser ett tillfälle att släppa loss dina drömmar och uppleva en helt ny värld ovanför marken. Det är en chans att utforska himlen, njuta av panoramautsikten och skapa minnen för livet. Så låt fantasin bli verklighet och låt dig svepas iväg i en oförglömlig flygupplevelse där skyn verkligen blir din spelplats.

Läs mer>

Luftballong för två

Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Västerås, Linköping, Helsingborg, Lund, Gävle, Trollhättan, Borlänge, Kalmar mm. 

Paramotor

Enköping

Segelflygning

Malmö, Halmstad, Lidköping, Alvesta

Spaka Gyrokopter själv

Utforska Stockholms skärgård på en heldagssegling genom Vaxholms farvatten. Njut av den natursköna skärgården och upplev den vackra naturen från första parkett. En avkopplande dag med möjlighet till dopp i vattnet och att upptäcka charmiga öar. En minnesvärd upplevelse som stärker kärleken till skärgårdsmiljön.

Upptäck en helt unik och spännande flygupplevelse där du får ta kommandot och styra en gyrokopter i himlen. Detta är en annorlunda och minnesvärd upplevelse som tar dig till nya höjder bokstavligt talat. Medan du svävar i det blå får du känna den otroliga frihetskänslan och se världen från ett helt nytt perspektiv. Att spaka en gyrokopter ger dig en möjlighet att utforska flygets värld och känna spänningen i att styra ditt eget luftfartyg. Detta är en upplevelse som inte liknar något annat och som garanterat kommer att ge dig en minnesvärd och adrenalinfylld flygupplevelse.

Läs mer>

Flygupplevelser Stockholm

Stockholm erbjuder en rad spännande flygupplevelser för alla smaker. Sväva över stadens skyline på en exklusiv helikoptertur för två eller varför inte slå på stort och upplev en luftballongtur för två över Stockholms vackra skärgård? Oavsett val garanteras minnen för livet och en ny syn på staden. Ge dig själv den ultimata flygupplevelsen i Stockholm och utforska staden från ovan.

Helikoptertur

Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingborg, Östersund, Arjeplog, Funäsdalen, Porjus, Kvikkjokk, Ritsem, Tjärnberg, Stora Sjöfallet

Luftballong för två

Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Västerås, Linköping, Helsingborg, Lund, Gävle, Trollhättan, Borlänge, Kalmar mm. 

Flyboard

Stockholm, Göteborg, Gävle, Stenungsund

Ska jag välja helikopter, luftballong eller flygplan som min flygupplevelse?

När du ska välja mellan helikopter, luftballong och flygplan som din flygupplevelse finns det flera faktorer att överväga. Helikoptern ger en närmare och mer detaljerad utsikt, medan luftballongen ger en vidsträckt panoramavy och flygplanet ger imponerande utsikt från högre höjder. Helikoptern ger en mer adrenalinfylld upplevelse, medan luftballongen ger en avslappnad atmosfär och flygplanet ger en jämn och stabil flygning. Helikoptern kan vara mer flexibel medan luftballonger kräver större ytor för start och landning. Pris och tid kan variera mellan alternativen. Det bästa valet beror på personliga preferenser och önskad typ av flygupplevelse. 

För den som gillar snabbhet och action kan en flygning i ett stridsflygplan eller stuntflygplan vara den perfekta upplevelsen. För de som vill ha en kombination av fart och natursköna vyer kan fallskärmshoppning från stora höjder ge en unik perspektivförändring. Oavsett vilke typ av häftig flygupplevelse du väljer, kan du vara säker på att det kommer att vara en minnesvärd och spännande upplevelse i luften.

Privat helikoptertur - 20 min flygtid för 4 personer

Få uppleva drömmen att åka helikopter och njut av en spektakulär helikoptersightseeing över några av Sveriges vackraste städer. Oavsett om du bor där själv eller vill utforska något nytt, är det en garanterad oförglömlig upplevelse. Ta tillfället i akt och upplev städerna från ovan med en helikoptertur du sent kommer att glömma.

Läs mer>

Flygupplevelser för två​

Flygupplevelser för två är spännande och romantiska äventyr som kan delas med en partner eller nära vän. Det inkluderar aktiviteter som romantiska luftballongfärder, privata helikopterturer, tandemfallskärmshopp, segelflygning och privatflygningar. Dessa upplevelser erbjuder en chans att skapa minnen och njuta av spektakulära vyer från ovan. Oavsett vilken flygupplevelse man väljer, är det en möjlighet att dela en unik och frihetsgivande stund i luften tillsammans.

Vanligaste frågorna om flygupplevelser - FAQs

Åldersgränser kan variera beroende på typen av flygupplevelse. Vissa upplevelser kan ha en lägsta åldersgräns på 18 år medan andra kan tillåta deltagare från 12 år och uppåt. Det är bäst att kontrollera med arrangören för att få specifik information om ålderskravet för den flygupplevelse du är intresserad av.

Vissa flygupplevelser kan ha hälsobegränsningar på grund av säkerhetsskäl. Till exempel kan personer med hjärtproblem, gravida kvinnor eller personer med rygg- eller nackskador begränsas från vissa flygaktiviteter. Det är viktigt att rådgöra med arrangören och informera dem om eventuella hälsoproblem innan du bokar en flygupplevelse.

Innehållet i flygupplevelsepaketet kan variera beroende på arrangören och typen av flygning. Generellt sett inkluderar paketet flygtiden, säkerhetsinstruktioner och ibland även förfriskningar eller fotografier. Se till att tydligt förstå vad som ingår i paketet innan du bokar för att undvika eventuella missförstånd.

Klädseln kan variera beroende på typen av flygupplevelse och säkerhetskraven. Det är vanligtvis rekommenderat att bära bekväma kläder och undvika lösa föremål eller smycken som kan bli ett hinder under flygningen. Följ instruktionerna från arrangören för att veta exakt vilken klädsel som är lämplig för din flygupplevelse.

Flygningar kan vara väderberoende, och om väderförhållandena inte tillåter en säker flygning kan arrangören behöva flytta eller avboka upplevelsen. Det är viktigt att ha flexibilitet och förståelse för att säkerheten alltid kommer först. I sådana fall kan arrangören erbjuda alternativ som att omplanera flygningen till en annan dag eller ge möjlighet till återbetalning.