Upplevelser för hela familjen

Upplev varghotellet - En populär upplevelse som uppskattas av både stora och små.

Övernattning för hela familjen

Njut av naturen i Stockholms skärgård med både kajak, sup och övernattning.

Mest populära familjeupplevelserna just nu

Att hitta en bra familjeupplevelse kan vara utmanande ibland, men det kan också vara en fantastisk möjlighet att skapa oförglömliga minnen tillsammans som familj. Det viktigaste är att hitta en aktivitet som passar hela familjen och ger alla möjlighet att delta på sitt sätt. Med rätt planering så kan du hitta en familjeupplevelse som ger er tid tillsammans och stärker banden samtidigt som ni får gemensamma minnen för livet.

Italiensk matlagningskurs för hela familjen

Vildmarksvandring & Camping

Besök Birka Vikingastad

Djur och natur äventyr för hela familjen

Att åka på äventyr med barn kan vara en spännande och givande upplevelse för både barn och vuxna. Ett sätt att få ut det mesta av detta är att välja en plats som är helt ny för dig och din familj. Att utforska en ny plats kan väcka fantasin hos barnen och hjälpa dem att utveckla sina förmågor till problemlösning. 

När du planerar ditt naturäventyr med barnen, tänk på att anpassa aktiviteter och sevärdheter efter deras ålder och intressen. Var också redo för oväntade händelser och ha alltid en backup plan. Det är också av största betydelse att ha tillräckligt med tid för vila och avkoppling för både dig och barnen, så att alla kan njuta av äventyret fullt ut.

Äventyrsbana för hela familjen

Alpacka promenad

Spela Discgolf

Safaripaket

Ge er själva en unik möjlighet att bli en del av naturens magi genom att tillbringa två nätter och tre dagar i Tivedens nationalpark. Utforska den orörda skogen och det urtida landskapet som omger er, och låt er omslutas av den naturliga skönheten. Under er vistelse kommer ni att ha möjlighet att delta i en mängd mysiga aktiviteter och spännande äventyr. Vandra längs de natursköna stigarna och upptäck de dolda pärlorna som parken har att erbjuda. Prova på fiske i någon av de glittrande sjöarna och se om ni kan fånga något gott till middagen. 

Upplev tystnad och stillhet i naturen under en avkopplande picknick och låt era sinnen förundras av ljuden och dofterna omkring er. Efter en dag fylld med upplevelser kan ni koppla av i bekväma boendemöjligheter och återhämta er inför nästa dag fylld med äventyr. Det här är er chans att komma bort från vardagens stress och bara njuta av allt det vackra som Tivedens nationalpark har att erbjuda.

Övernattningar för hela familjen

Åk iväg på en mysig övernattning tillsammans med hela familjen. Varför inte besöka ett mysigt spa som dessutom är anpassat för barn? Eller ta en ridtur i vår svenska vackra natur på islandshästar följt av en naturnära övernattning.

Familjehelg på utvalda hotell i hela Sverige

familjepaket med spa

Ridweekend med hästar

Familjeupplevelser i utvalda städer

Upplevelser som är anpassade efter hela familjen går att hitta i de flesta av Sveriges städer. De allra mest populära städerna för familjeaktiviteter är dock Stockholm, Göteborg, Malmö och Örebro. Men oavsett vart du vill hitta en spännande, rolig eller mysig upplevelse för hela familjen så kommer du med stor sannolikhet att hitta något som lockar.

Spännande upplevelser för de allra minsta

Är du ute efter en riktigt rolig upplevelse som är extra minnesvärd för de allra yngsta familjemedlemmarna? Då har vi flera tips till dig!

Det finns mängder av spännande museum att upptäcka runt om i vårt land. Utställningar som får ögonen att lysa på de små. Eller varför inte ta med dig barnen på en riktigt smarrig upplevelse som exempelvis glassprovning?

Oavsett ålder på barnen så finns det mängder av saker att hitta på som passar familjens alla medlemmar.

Baka polkagrisar

Afternoon choklad fika

Gör egna chokladpraliner

Besök Junibacken

Barnteater

Zumbini - Zumba för stora & små

Oförglömliga minnen med familjen

Att skapa oförglömliga minnen med familjen är något som många människor längtar efter. Det kan handla om allt från att åka på spännande resor och utforska nya platser, till att bara umgås tillsammans hemma eller utomhus. Oavsett vad man väljer att göra tillsammans, är det viktigt att ta sig tid att verkligen uppskatta stunden och de människor man har omkring sig. Minnen skapas ofta genom delade upplevelser, och det kan handla om allt från att laga mat tillsammans till att cykla eller vandra i naturen. 

För många är det viktigt att dokumentera dessa minnen genom att ta foton eller skriva dagbok, så att man kan återbesöka dem och påminnas om glädjen och kärleken man kände under dessa stunder. Det är värt att anstränga sig för att skapa oförglömliga minnen med familjen, eftersom det är något som kommer att räcka långt bortom den konkreta stunden och talet av tid spenderat tillsammans.

Äventyrsupplevelser
Vattenaktiviteter
Familjeaktiviteter

Vanligaste frågorna om familjeaktiviteter - FAQs

Det finns många olika typer av familjeaktiviteter att välja mellan. Ni kan gå på utflykter till parker eller naturreservat, spela spel eller sport tillsammans, gå på picknick, baka eller laga mat tillsammans, ha filmkvällar, gå på museum eller utforska nya platser i er stad. Det viktigaste är att hitta något som passar för alla i familjen och som ni kan njuta av tillsammans.

Det beror på barnens åldrar och intressen. För yngre barn kan lekplatser, lekland eller enkel utomhusaktiviteter som cykelturer eller att spela kubb vara lämpliga. För äldre barn kan det vara roligt att prova på mer utmanande aktiviteter som klättring, minigolf eller att spela olika sporter. Det är viktigt att anpassa aktiviteterna så att de är lämpliga och säkra för varje åldersgrupp.

Det finns många roliga familjeaktiviteter som kan göras inomhus. Ni kan ha spelkvällar med brädspel eller kortspel, pyssla eller måla tillsammans, göra bakprojekt, ha en inomhuspicknick, titta på filmer eller teateruppsättningar hemma eller besöka ett inomhuslekområde eller museum.

Det finns många budgetvänliga familjeaktiviteter som ni kan njuta av. Ni kan gå på naturvandringar eller cykelturer, ha picknick i parken, besöka gratis evenemang eller festivaler i er stad, spela brädspel eller kortspel hemma, ha en filmkväll hemma eller ge er ut på en upptäcktsfärd i närområdet. Det finns ofta många gratis eller prisvärda aktiviteter som ni kan ta del av.

För att engagera hela familjen i planeringen av aktiviteter kan ni sätta upp en gemensam aktivitetskalender där alla får bidra med idéer och önskemål. Ni kan också ha familjemöten där ni diskuterar och röstar om olika aktiviteter. Genom att involvera alla i planeringen blir det mer sannolikt att varje familjemedlem känner sig entusiastisk och engagerad.