Matpromenad i din stad

Upplev matmilen i din stad & besök 5-6 restauranger för en härlig smakupplevelse.

Matlagningskurs

Ne helkväll med matlagning i en mindre grupp där ni får laga en 3-rätters i Stockholm eller Göteborg.

Mat & dryck upplevelser i Sverige

Sverige erbjuder en unik och spännande matupplevelse. Här kan du njuta av färskt fångad fisk från de klara sjöarna och havet, smaka på saftiga och saftiga bär som växer vilt i skogarna, och upptäcka traditionella rätter som är rotade i århundraden av historia. Dessutom har Sverige blivit känt för sitt hantverksmässiga ölbryggande och innovativa cocktailscen. Oavsett om du är en finsmakare, en matentusiast eller bara nyfiken på att utforska det svenska köket, finns det en rikedom av smaker och upplevelser att upptäcka i Sverige. Välkommen till en resa för att uppleva matens och dryckens värld i Sverige!

Sveriges bästa bord

Flera städer

Icebar och middag för två

Stockholm

Restaurang för två

Flera städer

Unika matupplevelser

 Om du letar efter en unik och minnesvärd matupplevelse är du på rätt plats. Vi erbjuder en omfattande samling av spännande matrelaterade aktiviteter och evenemang runt om i landet. Oavsett om du är en matälskare, en finsmakare eller bara nyfiken på att utforska nya smaker, finns det något för dig här. Utforska en rad olika matkulturer, njut av lokala delikatesser, delta i matlagningssessioner med erfarna kockar eller ge dig ut på en gastronomisk rundtur i någon av Sveriges pittoreska städer. Vi strävar efter att erbjuda dig de bästa matupplevelserna, oavsett om du är en inbiten foodie eller bara vill ha en minnesvärd måltid. Ta del av vår samling och låt oss guida dig till en fantastisk matresa genom Sverige!

Vill du göra din smakupplevelse extra speciell så kan du boka in den tillsammans med något tema. Varför inte äta en hel middag i totalt mörker? Eller avnjuta din måltid tillsammans med en teaterföreställning? Det finns flera underhållande teman att välja mellan när det kommer till mat och dryckesupplevelser i Sverige.

Middag i mörker

Stockholm

Middag & Stand up

Stockholm

Teaterkväll & Middag för två

Stockholm

Private Dining

Njut av en avsmakningsmeny i världsklass komponerad på lokala och globala ingredienser. När ni bokar private dining så får ni ett eget rum där ni får uppleva en riktig gourmet måltid skapad av en av Sveriges mest meriterade kockar. 

En perfekt upplevelse att göra tillsammans i grupp. Varför inte överraska någon med denna otroliga smakupplevelse som födelsedagsfirande? I denna smakupplevelse så ingår det även ett glas champagne.

Läs mer>

Exklussiva matupplevelser

Vill du uppleva eller ge bort något med det lilla extra? Varför inte köpa en riktigt exklusiv smakupplevelse? Här hittar du några av Sveriges allra bästa restauranger där du och ditt sällskap får uppleva både mat och service utöver det vanliga. När du bokar en exklusiv  matupplevelse så kan du räkna med att få en måltid utöver det vanliga.

Operakällaren för två

Stockholm

Middag på Restaurang 28+

Göteborg

Middag på PM & Vänner

Växjö

Icebar och middag för två

En magisk upplevelse fylld av kärlek och omsorg mitt i hjärtat av Stockholm.

Vi tror på att kontraster gör livet spännande. Denna unika upplevelse kommer att ge er smakupplevelser från både det kalla och det varma. ICEBAR sätter tonen genom att erbjuda en iskall välkomstdrink omgiven av fantastisk iskonst direkt från Torne Älv i Jukkasjärvi. Därefter fortsätter kvällen på restaurang Swede Hollow, där ni kommer att avnjuta en valfri varmrätt som är tillagad med massor av kärlek.

Icebar och middag för två

En exklusiv gourmetkväll med spännande kontraster

Inled din kväll med en unik och magisk upplevelse i ICEBAR Stockholm, där temperaturen är -5°C. Utforska en värld skapad av 40 ton iskonst, formad av det kristallklara vattnet från Torne Älv. Efter denna kyliga upplevelse fortsätter kvällen i en varm och välkomnande atmosfär på restaurang Swede Hollow, belägen i Nordic C.

 

En komplett kväll med en minnesvärd och unik upplevelse

Inkluderar en välkomstdrink och en läcker middag

Njut av att skåla i glas tillverkade av is från Torne Älv

Välj en valfri varmrätt från menyn på restaurang Swede Hollow

Kock Hemma

Unna er en exklusiv gourmetupplevelse i hemmet utan att behöva anstränga er med matlagning eller disken. En prisbelönt kock kommer till ditt hem och tillagar en enastående trerättersmiddag åt er. Allt du behöver göra är att bjuda in dina vänner och njuta av kvällen.

 

Kock Hemma

Dryckupplevelser i Sverige

Om du är på jakt efter en spännande och smakfull dryckesupplevelse har du kommit rätt. Vi erbjuder en mångsidig samling av unika aktiviteter och evenemang för dryckesentusiaster runt om i landet. Oavsett om du är intresserad av vin, öl, sprit eller andra drycker, så finns det något för alla här. Upptäck lokala bryggerier, besök vackra vinodlingar och gårdsbutiker, delta i exklusiva cocktailprovningar ledda av erfarna bartenders eller ge dig ut på en smakresa genom Sveriges fantastiska dryckeskultur. Vi strävar efter att erbjuda de bästa dryckesupplevelserna, oavsett om du är en erfaren kännare eller bara nyfiken på att utforska. Utforska vår samling och låt oss vara din guide till en oförglömlig dryckesresa genom Sverige!

Gör eget vin

Naturvinets mångfald av egenskaper och smaker är fascinerande. Ta del av en spännande händelse där vi tar dig med på en guidad resa genom naturvinets värld och ger dina smaklökar en upplevelse utöver det vanliga. Här får du en grundläggande lektion om produktionen av naturvin samtidigt som du har möjlighet att prova olika sorter tillsammans med vår kunniga vinexpert. Efter denna upplevelse kommer du att lämna med nya insikter om denna unika vinvariant och hur den bäst kombineras med mat.

Gör eget vin

Har du alltid varit nyfiken på vinproduktion? Vill du utforska de unika smakerna i naturligt vin och lära dig mer om processen från druva till dryck? Vi bjuder in dig till en spännande rundtur där du får uppleva vinets fascinerande värld. Ta del av aromerna och smakerna i naturliga viner samtidigt som du får insikt i vinproduktionens hemligheter. Detta är en oförglömlig upplevelse för alla vinälskare!

Historisk vandring med ölprovning

Häng med på en spännande historisk ölvandring genom Södermalm, där ni får utforska de gamla bryggerikvarteren som daterar sig tillbaka till 1700-talet och framåt. Under vandringen kommer ni att ta del av berättelser om allt från livliga krogar och bryggmästare från Tyskland till den legendariska fyllebacken och intressanta anekdoter om kungligheter, sinnessjukhus och till och med Lenin. Vandringen kulminerar med en härlig ölprovning där ni får njuta av smakrika ölsorter och upptäcka deras unika karaktärer.

 

Historisk vandring med ölprovning

Vanligaste frågorna om mat och dryck upplevelser i Sverige - FAQs

Skåne är känt för sin gastronomi och lokala råvaror. Andra regioner som är kända för sin mat och dryck inkluderar Småland, Västerbotten och Gotland.

Ja, det finns vinodlingar i Sverige, särskilt i södra delarna av landet. Vinproduktionen har ökat och svenska viner blir allt mer populära.

Du kan prova traditionell svenska snapsar och akvaviter på restauranger och barer som specialiserar sig på svensk dryckeskultur. Många snapsar och akvaviter är också tillgängliga på Systembolaget.

Det finns flera matlagningskurser och matupplevelser där du kan lära dig att laga maträtter. Kolla in våra olika mat- och dryckesevenemang eller boka en matlagningskurs med en erfaren kock.

Populära svenska ölsorter inkluderar Pripps Blå, Spendrups och Nils Oscar. Det finns också många småbryggerier runt om i landet som producerar kvalitetsöl med olika smaker och stilar.