Choklad och vinprovning

Prova flera sorter av riktigt fin choklad. Avnjut tillsammans med noga utvalda viner som passar till.

Chokladprovning

Smakfulla och lärorika chokladprovningar i Stockholm, Göteborg, Jönköping, Umeå, Uppsala och Östersund

Hitta de bästa chokladprovningarna

Om du delar vår passion för den utsökta kombinationen av kakaobönor och smakrik fantasi, då har du kommit till rätt plats. Ta dina smaklökar på en oförglömlig resa. Från de rikliga mörka nyanserna till de lena och smältsamma fyllningarna, chokladprovningar ger en möjlighet att utforska denna utsökta konstform. Dyka in i världen av chokladens mångfald och hitta de mest förföriska och bästa chokladprovningarna som får dina sinnen att dansa av förtjusning.

Gör egna Chokladpraliner

Chokladprovning

Chokladprovning i hemmet

Populära val av chokladprovning

Det finns många olika valmöjligheter när det kommer till chokladprovning. Välj mellan allt ifrån klassiska provningar till chokladprovning kombinerat med något gott att dricka till. Du kan även välja att utföra din chokladprovning bekvämt i ditt hem. Du kommer då att få en pralinask hemskickad tillsammans med en broschyr att följa under tiden om ni tar in de olika smakerna. 

För den som vill ta det ett steg längre så kan man även boka in en kurs i att tillverka egna chokladpraliner. Perfekt för den som inte kan få nog av dessa godsaker och vill kunna baka egna.

Chokladprovningen ovan kan du upplevela i både Stockholm, Göteborg, Uppsala, Västerås, Örebro, Linköping, Umeå, Gävle, Borås, Karlskrona, Gränna m.fl.

Chokladmassage

Chokladprovning

Chokladprovning i hemmet

Lär dig om choklad

Choklad – en lockande njutning som har förfört våra smaklökar i århundraden. Men bortom dess oemotståndliga smak och textur döljer sig en fascinerande värld av historia, kultur och konst. Att fördjupa sig i chokladens ursprung, tillverkningsprocess och smakvariationer kan verkligen fördjupa din upplevelse av denna delikata godsak. 

Chokladens Resa Från Böna till Bar

Lär dig om chokladens resa från dess ursprung som kakaoböna till den färdiga chokladkakan. Upptäck de olika stegen i processen, från skörd och torkning av kakaobönor till malning, konching och temperering. Förstå hur olika tillverkningsmetoder och ingredienser påverkar chokladens smak och konsistens.

Chokladens Ursprung och Mångfald

Utforska de olika kakaoodlingarna runt om i världen och deras unika smakprofil. Från de kryddiga tonerna i afrikansk choklad till de fruktiga nyanserna i sydamerikansk choklad – varje region har sin egen karaktär och historia. Lär dig hur terroir, klimat och jordmån påverkar smaken.

Choklad- & vinprovning​

Stockholm, Göteborg, Malmö, Jönköping, Linköping, Västerås, Örebro, Uppsala

Pralinkurs

Stockholm

Rom- & chokladprovning

Stockholm & Göteborg

Chokladprovning Stockholm

Förutom vanlig klassiska chokladprovning så kan du välja mellan flera spännande alternativ i Stockholm. Kombinera din chokladprovning med gott vin eller varför inte testa den oslagbara kombinationen av chokladprovning med rom?

Du kan också välja att medverka i en inspirerande pralinkurs hos Cecilia Nordströms Chocolates. Här kommer du att få en fördjupat förståelse av chokladen samtidigt som du får experimentera med smaker och skapa både tryfflar och praliner. Ta del av kursen själv eller ge bort en pralinkurs hos Cecilia Nordström till en chokladälskare som du tycker om.

Chokladprovning

Ge dig själv möjligheten att utforska regnskogens djupa mysterier och upptäck de dolda krafterna hos den gamla gudaspisen. Vår chokladprovning tar dig med på en fängslande resa genom smakernas värld, där du får njuta av en välblandad kombination av utsökta chokladvarianter. Denna unika och lärorika upplevelse ger dig inte bara en smakupplevelse utan även en inblick i chokladens fascinerande historia och tillverkningsprocess. Njut av en mysig stund och låt dina sinnen utforska de förtrollande nyanserna av choklad, allt medan du reser genom regnskogens mysterier.

Läs mer>

Chokladprovning hemma

Det finns två sätt att utföra chokladprovning i hemmet på. Antingen genom att följa en broschyr som lär er allt om den choklad ni får hemskickad. Eller online via live streaming med en chokladexpert. 

Väljer ni att boka chokladprovning online så kommer ni att bli guidade under chokladprovningen av Sveriges enda kakaoodlare och en av Sveriges främsta experter på choklad, Duane Dove, med er. Under denna live streamade chokladprovning så kommer ni också kunna passa på att ställa era frågor inom ämnet choklad. 

Chokladprovning online

Chokladprovning i hemmet

Vinprovning med ost och choklad

Njut av en triumf av smaker med vin, ost och choklad – en harmonisk förening av tre gastronomiska höjdpunkter. Denna exklusiva upplevelse ger er möjligheten att utforska världen av viner med rika historier, utforska den mångfaldiga världen av ostar och upptäcka den sublima kombinationen med lyxig choklad. Lär er de fina nyanserna av varje vin, upptäck osters unika karaktärer och upplev hur chokladens sammetslena textur smälter samman med de andra smakerna på en sofistikerad palett. En smakfull och lärorik resa som förenar era sinnen i en kulinarisk dans.

Läs mer >

Chokladprovning Göteborg

Precis som i Stockholm så finns det även härliga chokladprovningar med god dryck att boka i Göteborg. Förutom det så kan du även välja att gå på chokladprovning i Göteborgs hantverkschoklad fabrik – En oslagbar tillflyktsort för chokladentusiaster! Lär er om fabrikens hemligheter följt av en smarrig provning av äkta hantverkschoklad.

 

Choklad- & vinprovning​

Stockholm, Göteborg, Malmö, Jönköping, Linköping, Västerås, Örebro, Uppsala

Chokladprovning & fabriksvisning

Göteborg

Rom- & chokladprovning

Stockholm & Göteborg

Konsten att Prova Choklad

Som en riktig chokladkännare är förmågan att smaka och uppskatta olika nyanser och undertoner avgörande. Lär dig att bedöma chokladens utseende, doft, smak och konsistens. Träna dina sinnen för att urskilja subtila smaknoter och bedöma kvalitet.

Chokladens Hälsofördelar

Visste du att choklad faktiskt har vissa hälsofördelar? Mörk choklad, i synnerhet, är känd för sina antioxidanter och potentiella positiva effekter på hjärtat och kognitiv funktion. Lär dig om chokladens näringsämnen och de eventuella hälsofördelarna som kan kopplas till måttlig konsumtion.

Chokladparning & Kreativitet

Choklad är en fantastisk ingrediens som kan förhöja en mängd olika smakupplevelser. Utforska konsten att para choklad med andra livsmedel och drycker, som vin, ost, frukt och nötter. Lär dig hur olika chokladtyper kan komplettera och kontrastera med olika smaker.

Chokladprovning i Vaxholm

Du är inte ensam om att omfamna chokladens frestelser. Ge dig själv en fröjdig stund med en chokladprovning som bjuder på en smakfull resa genom historien och chokladens förtrollande värld. Låt dina sinnen utforska de skiftande smaknuanserna och fördjupa din förståelse för denna lockande godsak.

Läs mer>

Vanligaste frågorna om chokladprovningarna - FAQs

Många chokladprovningar kan anpassas för att ta hänsyn till allergier eller kostrestriktioner. Det är bäst att informera arrangören på förhand så att de kan göra nödvändiga anpassningar eller erbjuda alternativa smakupplevelser.

Förutom själva provningen kan en chokladupplevelse inkludera guidade turer i chokladfabriker, besök hos chokladmakare eller chokladworkshops där du själv kan skapa dina egna chokladprodukter.

Längden på en chokladprovning kan variera, men de flesta varar vanligtvis mellan 1 till 2 timmar beroende på arrangören och programmets omfattning.

Ja, många arrangörer erbjuder möjligheten att köpa chokladprodukter efter provningen. Det kan vara ett utmärkt tillfälle att ta med dig några av dina favoriter hem.

Vissa arrangörer kan erbjuda barnvänliga chokladprovningar där smaker och aktiviteter är anpassade för yngre deltagare. Kontrollera med arrangören om de har speciella barnvänliga alternativ.

Du kan boka en chokladprovning genom att kontakta arrangören direkt, besöka deras webbplats eller använda bokningsplattformar som erbjuder olika chokladrelaterade evenemang och provningar. Se till att planera i förväg för att säkerställa tillgänglighet och reservera din plats i tid.